Souvlaki



Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Gör så här

Lägg 8-12 små spett av trä i kallt vatten ca 10 min.
Putsa och skär köttet i små kuber.
Trä upp köttet tätt på spetten.
Blanda oljan med citronsaft, pressad vitlök, rosmarin och peppar.
Pensla spetten med marinaden och låt spetten marinera i kylskåpet minst 2 tim.
Grilla spetten på utegrill,i grillpanna eller i ugnen ca 8 min runt om.

Jag använde stora spett istället så det blev inte lika många och marinerade köttet i ett dygn.
Detta serverades med klyftpotatis,tzatziki och en grekisk sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0