En lite ovanligare variant av operatårta


Botten:

1 sats lätt tårtbotten

Lätt tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
5 dl kallrörd chokladpudding
3 dl vispgrädde

Garnering:
50 g margarin
3 msk chokladpudding
300 g marsipan
1-2 tsk kakao

Gör så här:

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda samman potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och blanda om väl.
Häll smeten i en smord rund form, ca 2½ liter.
Grädda i ca 200 graders ugnsvärme, ca 35 minuter.
Grädda tills kakan lossnar från kanterna eller vid prov med sticka som känns torr.
Låt kakan kallna.
Dela den sedan i 4 bottnar, gör den fjärde bottnen hälften så tunn som de övriga.
Gör chokladpuddingen enligt anvisningarna på förpackningen.
Låt den stelna. Vispa grädden, den får ej bli för tjock.
Lägg sedan 2/3 av fyllningen mellan de tre tjockare bottnarna, först ett lager chokladpudding, ta undan några matskedar, och därefter vispad grädde.
Lägg resten av puddingen och grädden, gärna något högre på mitten, ovanpå den tredje bottnen. Täck med den sista tunna bottnen.
Rör matfettet mjukt. Klicka i chokladpuddingen. Bred krämen tunt över och runtom hela tårtan. Kavla ut marsipanen tunt och täck tårtan. Sikta över kakao.

Förvara tårtan kallt.

Först gjorde jag rutmönster på tårtan som enligt mig blev en katastrof.



Då tog jag bort rosen,borstade bort lite kakao,ringlade smält choklad över och lät stelna.
Pudrade sedan över florsocker och kakao igen och satte på rosen.



Fortfarande inte nöjd men men...god vart den :-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0