Saffranskladdkaka med vit choklad



2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g

Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn).
Smöra/bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar!
Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.

I min ugn blev det lagom med 25 minuter på 175 grader.
Då var den riktigt kladdig inuti.Mums :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0