Kanelbullar



Ca 45 st

Ingredienser:

Deg:

50 g jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:

75-100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 tsk kanel

Pensling:

1 ägg

Garnering:

Pärlsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten.
Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen.
Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.

Gör fyllningen.
Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.Låt jäsa ca 30 minuter.

Vispa upp ägget och pensla försiktigt på bullarna.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i 8-10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0