Tiramisu med baileys




Ca 6-8 port

  • 3 1/2 dl espresso eller riktigt starkt kaffe
  • 2 1/2 dl Baileys
  • 2 paket savoyardikex (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 2 1/2 tsk kakao

Gör så här

Blanda kaffet med hälften av Baileysen i en grund skål.
Doppa kexen i vätskan.Låt dem bli fuktiga men inte uppblötta.
Lägg ett lager kex i botten på en fyrkantig form,ca 20x30 cm.
Separera äggen, men behåll bara en vita.
Vispa de två äggulorna med sockret tills det är ljust och pösigt.
Tillsätt resten av Baileysen och mascarponen och rör ihop till en mousseliknande kräm.
Vispa äggvitan tills den är tjock och skummande (går bra för hand när det är så liten mängd).
Vänd ner äggvitan i mascarponekrämen och bred ut hälften av krämen ovanpå kexen.
Lägg på ännu ett lager fuktiga kex och bred ut resten av krämen ovanpå dem.
Täck formen med folie och låt den stå i kylskåpet över natten.
Pudra kakao genom en tesil strax före servering.




Kommentarer
Postat av: Tess

Vinnarna för Dagens Blogg är nu uttagna!

Checka in http://tessolsson.webblogg.se/2011/may/dagens-blogg.html#comment ifall det blev du :)

Om inte? Gå gärna med i den nya omgången!



kram!

2011-05-01 @ 11:12:19
URL: http://tessolsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0