Spenatpaj med fårost och soltorkade tomater




4 port

Ingredienser

Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl (50 g) flytande matfett
1 dl mjölk

Fyllning
250 g 1 pkt, fryst spenat
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10-12 st marinerade soltorkade tomater
0,5 dl ca, färsk basilika
100 g fårost
2 st ägg
2 dl mjölk
1,5 dl riven ost, 17 % fett
0,5 tsk salt
peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.
Blanda samman alla ingredienser till en deg.
Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

Tina spenaten lite och skär den grovt.Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet.
Skär/klipp tomaterna i små bitar,hacka basilikan,smula fårosten och fördela allt över spenaten.
Vispa ihop ägg,mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet.
Grädda i ca 30 minuter.
Servera med en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0