Sparrissoppa



300 gram 
1 st 
5 dl 
1 st 





Tillagning

Skala,skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten(det går att byta ut mot burksparris).
Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten,buljongtärning,vitt vin(om man vill) och grädde.Låt koka i cirka 10 - 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.

Sedan toppade jag soppan med ägghalvor och räkor.
Servera med bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0