Marängrulle





Du behöver (till en rulle):
* 5 äggvitor
* 3 dl socker
* 0,5 dl marsanpulver för kokning
Fyllning:
* 4 dl vispgrädde
* 0,75 dl lemoncurd
* 5 dl jordgubbar
* 2 st passionsfrukter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum med en elvisp.
Tillsätt sockret (allt utom en 0,5 dl), lite i taget, under fortsatt vispning tills blandningen blir blank och styv.
Blanda det sista sockret med marsanpulvret och vispa ner blandningen i smeten.
Bre ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt till en rektangulär platta.
Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och grädda i ca 25-30 minuter.
När du tagit ut plåten ur ugnen så dra av bottnen från plåten och låt den kallna under en bakduk.
Vispa grädden.Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Vänd den avsvalnade botten upp och ner på smörpapper och dra av bakplåtspappret.
Bre över lemoncurden i ett jämnt lager.
Bre därefter också över grädden i ett jämnt lager.
Strö över de delade jordgubbarna och gröp ur passionsfrukten och droppa jämnt över kakan.
Ta hjälp av smörgåspappret och rulla försiktigt ihop kakan till en rulle.
Jag spritsade sedan grädde över rullen och garnerade med jordgubbar och flaggor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0