Stekpannebröd



6 st

25 g smör
5 dl rågsikt(fint rågmjöl blir också bra)
1 tsk strösocker
1 tsk salt
15 g jäst
2 1/2 dl mjölk

Gör så här

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke.
Tillsätt nästan all rågsikt, socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl.
 Dela degen i 6 bitar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter.
Nagga kakorna med en gaffel.
Hetta upp en torr stekpanna av gjutjärn.
Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida.
Låt svalna på galler.

Gott med smör och ost på :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0