Smördegsinbakad kebab



Detta är till 2 rullar och räckte till våran familj på 4 pers

2 rullar smördeg
1 paket färdigkryddad kebab(Västerås kebab 330 g)
2-3 tomater
Riven ost(Gärna en smakrik)
1 uppvispat ägg

Stek på kebabköttet.
Lägg ut smördegsplattorna på varsin plåt med bakplåtspapper.
Lägg ut kebaben i en sträng i mitten av plattorna.
Ha skivad tomat över och strö till sist över riven ost.
Vik ihop degen till rullar och nyp ihop kanterna på kortändarna.
Pensla med ägg och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 min och rullarna blivit gyllenbruna och smördegen blivit frasig.

Jag gjorde en enkel vitlökssås till

2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Låt stå och dra en stund i kylen innan servering
Servera med såsen och en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0