Kalljästa grahamsbullar

Kalljäst bröd är verkligen smidigt för vem orkar stå och göra deg som ska jäsa när man precis vaknat?

25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Jag tog hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl så bev dom lite grövre

Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen har löst sig.
Rör i salt, olja och grahamsmjöl.
Tillsätt vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken.
Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar.Lägg på plåt med bakpapper och täck med bakhandduk.
Ställ in plåten i kylen över natten,ca 12 timmar.
(Eller mindre beroende på hur länge man sover)

Innan jäsning



Efter jäsning



Nästa morgon:
Sätt ugnen på 250 grader och ta fram bullarna ur kylen.
När ugnen är varm gräddas bröden ca 10 min

Färdiga att äta :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0