Frukttarteletter




Deg till 8 tarteletteformar

3 dl mjöl
125 gram smör
1/2 dl socker
1 msk vatten
1 äggula

Blanda ingredienserna till degen och låt stå kallt i kylskåp 30-60 minuter.
Dela sedan degen i 8 lika stora bitar och kavla ut varje bit till en rundel.
Lägg rundeln över tarteletteformen och tryck längs kanterna så att överbliven deg ramlar bort.
Nagga tarteletterna med en gaffel.
Ställ in i ugnen på 175-200 grader tills dom blivit gyllenbruna,ca 15 min.
Låt svalna något och lossa dom från formarna.

Smält lite mörk blockchoklad och pensla pajernas insida.
Ställ in i kylen och låt stelna medans fyllningen förbereds.

Jag gjorde en vaniljkräm som jag sedan blandade med lite vispad grädde efter smak och tycke.

2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull.
Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand.
Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar.
Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten,utan håll koll på den hela tiden.

Ställ i kyl och låt svalna.
Blanda med uppvispad grädde.
Fyll tarteletterna med vaniljkrämen och toppa med frukt eller bär. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0