Sweet-chilifisk med lime


  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    • 600 g fryst fiskfilé (t ex torsk eller hoki)
    • 1/2 tsk salt
    • 50 g smör
    • 1/2 dl ströbröd
    • 1 dl grovhackade cashewnötter
    • 1/2-1 tsk sambal oelek
    • 1 pressad vitlöksklyfta
    • rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
    • 8 körsbärstomater

    Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken.
    Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
    Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice.
    Bre blandningen över fisken.Dela tomaterna och lägg bredvid.
    Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
    Servera med kokt ris.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0