Valnötslimpa med aprikoser och pumpakärnor


1 bröd

25 gram jäst
3 dl vatten
1,5 msk rapsolja
1,5 tsk salt
100 gram valnötter
50 gram pumpakärnor
8-9 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt)

GÖR SÅHÄR :

Hacka valnötterna och klipp aprikoserna i mindre bitar.
Värm vattnet till ca 37 grader fingervarmt och häll över vattnet lite i taget så att jästen löser sig.
Blanda i olja,salt,nötter och frukt.
Ha i lite mjöl i taget och arbeta degen smidig i bakmaskin eller med degkrokar.
Degen får gärna vara lite lös för då blir brödet saftigare.
Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

Baka sedan ut degen till en slät limpa och jäs ytterligare 30 min på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 graders ugnsvärme i 20-30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0