Nötpanerad lax och kall basilikasås



4 port

4 laxfiléer
2 ägg
1 näve hackade hasselnötter(eller andra nötter)
Salt,Citronpeppar

Vispa upp äggen.
Doppa laxen i äggen och sedan i nötterna runt hela.
Lägg i en smord ugnsform och krydda.

Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
Laxen blir godast om den är 65 grader så använd gärna termometer.
Till laxen gjorde jag bulgur och en basilikasås.

Till den behöver du:

2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta(pressad)
1/2 kruka finhackad basilika
Salt,peppar

Blanda ihop och låt stå kallt(gärna några timmar innan)
Dubbla receptet om ni äter mycket sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0