Grekisk pyttipanna



4 port

1 fläskfilé
Ca 1 kg potatis
1 röd lök
1/2-1 röd paprika
1 paket fetaost
1/2-1 paket körsbärstomater

Marinad:

1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
Några droppar soja
1 tsk sambal oelek
Salt,peppar,ingefära

Skär fläskfilén i mindre bitar.
Lägg i marinaden i några timmar i en plastpåse.

Skär potatisen i klyftor och paprikan och rödlöken i strimlor.
Halvera körsbärstomaterna eller lägg i dom hela.
Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
Lägg allt på en plåt.
Ringla över lite olivolja.
Strö över flingsalt och svartpeppar.
Blanda om.
Lägg fläskfilén överst.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 25 min.

Servera med tzatziki och en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0