Creme brulé




Ljuvlig len vaniljkräm med knäckigt karameliserat socker.Mumma!!!!

Till 6 personer

Det här behövs:

1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
2 msk råsocker eller strösocker
6 portionsformar á 1½ dl

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 °.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.
Tillsätt grädde,mjölk och ½ dl av sockret.
Koka upp under omrörning.Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt.
Ta upp vaniljstången ur kastrullen.
Vispa ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.
Fördela smeten i portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-1 timme minuter tills krämen har stannat.
Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp.

Vid servering:
Sikta över socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.
Garnera gärna med färska bär.

Detta går att förbereda dagen innan.
Det är bara att ställa in formarna i kylskåpet när dom kallnat och bränna saockret precis när dom ska serveras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0