Chili och vitlöksmarinerade räkor med pasta



Detta improviserade jag ihop till mig själv till lunch idag när ungarna åt rester.
Det blev skitgott om jag får säga det själv :-D
Här kommer ett ungefärligt recept men det bästa är att smaka sig fram hur starkt man vill ha det.
Alla är vi olika.

Du behöver:

Pasta till 1 pers
Några räkor
1 tomat
3 sparrisar
1 bit röd paprika

Marinad:

Ca 1 dl rapsolja
1/2 vitlöksklyfta
Ca 1/2 tsk sambal oelek
Flingsalt,chilipulver

Till servering:

Rostade pinjenötter
Vitlöksås

Gör såhär:

Skala räkorna.
Skär grönsakerna i bitar.
Blanda ihop marinaden och lägg räkor och grönsaker i den.
Plasta och ställ in i kylskåp i några timmar.

Koka pastan.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Ställ åt sidan.
Ta ur  grönsakerna ur marinaden(spara marinaden)och fräs på lätt i en stekpanna.
Lägg i räkorna mot slutet och låt dom bara bli varma.
Dom ska inte ligga för länge för då blir dom sega.

Häll upp pastan och lägg över räk och grönsaksröran.
Häll på lite av marinaden och strö över pinjenötterna.

Servera med en klick vitlökssås.
En snabb och enkel vitlökssås gör du på turkisk yoghurt/cremefraiche/gräddfil etc.
Blandar med med pressad vitlök,salt och peppar.
Smaka av och låt stå kallt.
Vill man kan man ha lite majonäs i med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0