Mammas havrekex till jul



Ca 50 st

Blanda 1/2 kg havregryn med 1/2 dl mjölk.
Låt stå över natten i kylskåp.

Smält 200 gram margarin och häll över grynblandningen.

Blanda
6 dl mjöl
4 msk socker(kan uteslutas)
3 tsk bakpulver
3 tsk hjorthornsalt
Blanda ihop med gryn och margarin till en deg.
Degen blir ganska kompakt.
Om den är för kompakt kan man hälla på lite mjölk.

Ta en bit deg i taget och kavla ut.
Gör rundlar i degen med hjälp av t.ex ett lite bredare glas.
Kavla ut varje rundel med en taggig kavel och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Nagga kexen med en gaffel och ställ in dom i ugnen i 10-15 min på 225 grader.
Dom ska vara gyllenbruna :-)

Servera med t.ex smör och någon god ost.
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0