Helstekt honungsglacerad fläskytterfilé



1 fläskytterfilé
Smör att steka i
Salt,peppar(ev rosmarin) 
Flytande honung

Finputsa köttet och skär bort det fula.
Stek köttet runt om på hög värme tills det fått färg.
Salta peppra och ringla på rikligt med honung.
Pensla köttet med kryddorna,honungen och fettet från pannan.
Lägg sedan köttet i en ugnsform och häll över skyn.
Ställ in i ugnen på 150-175 grader och sätt in en stektermometer i den tjockaste delen på köttet.
Pensla med skyn några gånger under stektiden.

Ta ut köttet när termometern står på 65 grader.
Slå in det i folie och låt det ligga där i ca 10-15 min.
Servera gärna med nån typ av potatis t.ex potatisgratäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0