Äppelkaka



Bästa att utnyttja äpplena från äppelträdet i trädgården innan dom blir dåliga ;-)

0,5 msk
2 msk
1 dl
1 tsk
3 dl
2 st
2 dl
100 gram
2 st

Tillagning

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter.
Skala äpplena.Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
Rör smöret och sockret poröst.
Tillsätt äggen och rör till en smidig smet.
Blanda mjöl och bakpulver.Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten.
Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter.
Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera med vaniljsås eller glass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0