Citroncheesecake med passionsfrukt




Ca 10 bitar

150 g digestivekex
50 g smör eller margarin

Fyllning:

4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft.

Glasyr:

1 gelatinblad
4 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Krossa kexen fint.
Smält fettet, blanda det med kexsmulorna och tryck ut i botten på en springform 24 cm i diameter.Ställ i kylen.
Lägg 4 gelatinblad i vatten cirka 5 minuter.
Dela äggen i gulor och vitor.
Blanda gulor,ost, creme fraiche,socker,vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Värm citronsaften i en kastrull. Tag den från värmen.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften.
Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
Häll blandningen i formen och släta till utan.Täck över och ställ i frysen minst 1 timme.

Blötlägg gelatinbladet till glasyren i cirka 5 minuter
Hetta upp sockret och vatten i en kastrull.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i kastrullen.
Skrapa ner innehållet ur passionsfrukterna,ta inte med hinnorna.Blanda väl och låt svalna.
Bred ut gelén över tårtan.Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0