Laxpudding(med ris)



1,5 dl grötris  
3 dl vatten  
1 st fiskbuljongtärning  
400 g lax,skinn och benfri  
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde  
3 st ägg  
3 msk,hackad dill  
1 krm svartpeppar  
1 tsk salt  
1 msk ströbröd  

Sjud grötriset med vattnet och fiskbuljong under lock ca 25 min.
Låt svalna.
Sätt ugnen på 200°.
Skär laxköttet i tärningar.
Vispa ihop grädde,ägg,dill,peppar och salt.
Blanda laxkuber och det kokta riset med äggstanningen.
Häll allt i en smord, ugnssäker form.
Strö över ströbröd och grädda puddingen 30 min mitt i ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0