Toscakaka



100 gram margarin eller smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk

Glasyr:
100 gram margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 påse(50 gram)mandelspån

Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten eller en liten rektangulär ugnsform om du hellre vill ha rutor.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret,matfettet och vätskan.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min.
Förbered under tiden glasyren.
Blanda ingredienserna i en kastrull.
Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat.
Bred glasyren på kakan.
Flytta upp kakan till mitten av ugnen.
Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0