Baconlindad köttfärslimpa med lingonsås



Ca 500 gram nötfärs
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 ägg
Ca 2-3 msk dijonsenap
Salt,peppar
1 paket bacon

Blanda mjölk,ströbröd och kryddor.
Låt svälla ca 10 minuter.
Blanda färsen med ägget och senapen och ha sedan i ströbrödblandningen.
Forma till en limpa och vira runt bacon.

Ställ in i ugnen på 175-200 grader i ca 45 minuter.

Lingonsås:

4 dl lätt creme fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1 dl lingonsylt

Koka upp cremefraiche.
Tillsätt resten och låt puttra några minuter.

Servera köttfärslimpan med ugnsrostade rotfrukter och såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0