Kycklingpaj med smak av paprika



Detta recept hittade jag på arlas sida men jag har gjort om det lite efter smak och tycke.
orginalreceptet hittar ni här.

Pajdeg:

50 gram smör
1 dl lätt kesella
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en mixer eller med elvisp med degkrokar.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter,200 grader.

Fyllning:

2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 gul paprika
Salt
1 dl lättcremefraiche paprika/chili
1 dl lättcremefraiche
3 ägg
Riven ost

Hacka löken och skär paprikan i mindre bitar.
Bryn lätt i en stekpanna och lägg åt sidan.
Skär kycklingen i bitar och stek i stekpannan.
Salta.
Häll i cremefraichen och låt allt bli varmt.
Dra stekpannan från plattan och blanda i äggen.
Rör om ordentligt.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över riven ost.

Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat och blivit fast och gyllenbrun.
Servera med en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0