Grekiskt bröd med italiensk fyllning




Till ett bröd (ca 4 port) behövs:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)

Hacka lök, vitlök och tomaterna.
Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater,soltorkade tomater och basilika.
Låt sjuda 10 min.Smaka av med salt, peppar och socker.
Ställ åt sidan och låt svalna något.
Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom.
Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar.
Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta.
Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie.
Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.
Servera med en god blandad sallad, gärna med avokado och mango i.

Till detta gjorde jag en sås på
2 dl matlagningsyughurt+1 dl chilisås(hot)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0