Pasta piemontese



4 port:

Pasta penne för 4 personer
300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning(jag tog en hel)
En skvätt vatten
3 dl vispgrädde(jag tog matlagningsgrädde)
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost

Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar.
Stek detta i smöret. S
kär köttet i små bitar och låt det steka med.
Häll på vatten & grädde.
Tillsätt köttbuljong,rödvin,soja,pressad vitlök och lite hackad basilika.
Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.
Koka pastan al dente,gärna penne.
Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen.
Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0