Panerad pangasiusfilé med kokt potatis och kall sås



Ca 4 portioner

2 stora pangasiusfiléer
Mjöl
1 ägg
Ströbröd

Skär fiskarna i 2 delar.
Vispa upp ägget i en skål och ha i salt och peppar.
Vänd fisken i mjöl.
Doppa den sedan i ägget och vänd i ströbröd.
Stek på medelvärme några minuter på varje sida.

Servera med potatis och gräddfilsås eller persiljesås.

Gräddfilsås:

2 dl gräddfil
Ca 3 msk bostongurka
Några droppar citron
Ca 1/2 dl finhackad dill
Salt,peppar

Blanda ihop och låt stå i kylen en stund innan servering.

Persiljesås:


2 dl matyoghurt,cremefraiche,gräddfil eller dyl
1/2 dl majonäs
1/2 dl hackad persilja
Salt,vitpeppar

Blanda ihop och låt stå i kylen en stund innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0