Kebabrulle



2 st stora kebabrullar

Degen:


25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olja
½ tsk salt
ca 5-6½ dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet.
Tillsätt resten av vattnet,olja och salt och rör om.
Ha i vetemjölet lite i taget och kör tills det blivit en fin deg.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut till 2 tunna,rektangulära plattor direkt på bakplåtsklädda plåtar.
Grädda i ca 200 grader i 5-10 minuter.
Det ska knappt bli någon färg på brödet.

Fyllning:

1 påse kebabkött(finns i frysdisken)
Ev lite kebabkrydda
Strimlad sallad
Tomater i klyftor
Skivad rödlök
Kebabsås(egengjord eller färdig)
Jag rekommenderar Rydbergs kebabsås

Stek på kebaben eller värm den i ugnen enl anvisningarna på förpackningen.
Krydda eventuellet med lite kebabkrydda om köttet inte redan är kryddat.
Lägg allt på bröden.
Börja med sallad,tomater och rödlök.
Lägg sedan på kebaben och ringla över kebabsåsen.
Rulla ihop rullen och rulla sedan in den i folie.
Som köpt ;-)

/Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0