Gulaschsoppa



Ca 3-4 port

Ingredienser

400 g nötkött
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk kummin
1 l vatten
2 köttbuljongtärningar
Rivet skal från 1/2 citron
2  vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
4 potatisar

Gör så här:

Tärna kött,paprika och lök.
Bryn kött,grönsaker och paprikapulver i en tjockbottnad kastrull/gryta.
Häll på vatten och smula i buljongtärningarna.
Riv citronskal och pressa i vitlöksklyftorna.
Rör i tomatpurén.
Låt gulaschen koka på svag värme i 1 1/2-2 timmar(beroende på hur stora köttbitarna är)
Soppan är färdig när köttet är mört och nästan faller sönder.
Tillsätt potatisen(delad i tärningar)när det är ca 30 minuter kvar på soppan.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick gräddfil,cremefraiche eller dyl och mjukt bröd med ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0