Russinlimpa




2 limpor

1 paket jäst, 50 g
5 dl ljummet vatten
1 dl filmjölk
2 msk neutral olja + till formarna(behövs inte om man har formar med non stick beläggning)
2 tsk salt
14-16 dl rågsikt
1 1/2 dl russin

Gör så här

Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet.
Tillsätt fil,olja,russin,mjöl,salt och resten av vattnet.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta samman i maskin eller för hand tills degen släpper från bunkens kanter.
Jäs under bakduk på dragfri plats i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°.
Knåda degen på mjölat bakbord och forma till två bulliga limpor som läggs i var sin smord form (1 1/2 liter).
Jäs under bakduk i ytterligare 30 minuter.
Snitta bröden på ovansidan med en vass kniv.
Grädda på nedersta falsen i 200° i 30–45 minuter. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt när man knackar lätt på undersidan.
Låt brödet kallna på galler utan bakduk.

/Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0