Fläskfilé i ost och senapsås



Ingredienser

4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst

Gör så här

Skär köttet i skivor.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde,vin,lök,mjöl, fond och senap i en gryta.
Låt koka upp under vispning.
Lägg över köttet i grytan.Låt köttet koka i såsen 3-5 min.
Ta grytan från värmen.Rör i osten.
Strö gärna över hackad persilja.
Servera med kokt ris och grönsaker.

Vi hade tagliatelle till.Det passade utmärkt.
Nästa gång tar jag nog lite mindre lök än vad som stod i receptet(arla.se)och ev lite mer senap.
Annars jättegott.

/Veronica



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0