Valnötsbröd




2 stycken

50 g jäst
2 tsk salt
5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl
50 g valnötter

Gör såhär:

Smula sönder jästen i en bunke.
Tillsätt salt och vatten och rör tills jästen är löst.
Rör ner oljan och det mesta av mjölet.
Arbeta in valnötterna och knåda degen smidig.
Knåda den inte mer än nödvändigt,annars kan det bildas blåsyra av valnötterna som gör brödet gråblått.
Låt degen jäsa i 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
Forma till bröden.
Lägg dem på papprad plåt.
Skåra dem.
Låt dem jäsa i 20 minuter.
Grädda i 40-50 minuter.
Låt dem svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0