Plommonspäckad fläskkarré



Jag har inga exakta mått eftersom jag ofta gör på känsla men detta är på ett ungefär.

Ca 4 port

Drygt 1 kg fläskkarré
Några torkade katrinplommon
Salt,peppar,torkad ingefära

Gör såhär:

Skär några djupa hål lite här och där runt fläskkarrén.
Klipp katrinplommonen i mindre bitar och tryck ner dom i hålen.
Bryn fläskkarrén hastigt runt om i en stekpanna.
Lägg över den i en ugnsform och häll över stekskyn+lite vatten.

Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av steken.
Ställ in i ugnen på 175 grader tills termometern visar ca 82 grader.
Det tar runt ca 2 timmar.
När fläskkarrén hade varit inne i ugnen en stund klyftade jag 2 äpplen och la äppelbitarna i formen med fläskkarrén.
Ös på med lite vatten.
Lägg den sedan i folie med äppelbitarna när den är färdig och låt vila ca 20 minuter.

Sör en sås på skyn.
Sila den och häll över i en kastrull.
Koka upp med lite kalvfond.
Häll i mjölk blandat med grädde eller enbart grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Red av med t.ex maizena.

Servera med kokt potatis,kokta grönsaker och äppelmos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0