Skink och broccolipaj



Pajdegen:

75 g smör eller margarin
1 dl kesella 1%
3 dl vetemjöl med fullkorn

Blanda ihop degen i en matberedare till en smidig deg.
Låt stå i kylen en stund.

Smörj en pajform och tryck ut degen.
Nagga degen med en gaffel och förgrädda skalet i 10 min på 200 grader.

Fyllning:

Ca 2 nävar små,frysta broccolihuvuden
Ca 180 g rökt,strimlad skinka
3 ägg
3 dl mjölk
Örtsalt,peppar
2 dl riven ost 17%

Koka broccolin i ca 5 min.
Låt rinna av.
Blanda med skinkan och fyll det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg,mjölk och kryddor.
Ha i den rivna osten och häll allt i pajskalet på broccolin och skinkan.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter tills äggstanningen stannat och fått en gyllenbrun färg.
Servera med en sallad till.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0