Dajmcheesecake



En lite annorlunda variant av cheesecake med chocolate chip cookies som botten.
Supersmaskig.
Ett tips till chokladälskare som jag :-)

Botten:

200 g chocolate chip cookies
100 g smör

Fyllning.

400 g philadelphiaost
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ påse daimkulor
150 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker


Garnering:


1 hackad dubbel daim
Resterande daimkulor
Ev. guld och pärlströssel


Gör så här:


Sätt ugnen på 175º:
Krossa/mixa kexen till bottnen.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 5 -7 min.
Låt svalna.


Vispa ihop färskost,socker,ägg och vaniljsocker med elvisp så att det blir en slät kräm.
Vänd ner daimkulorna.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten "stannat" ca 25 min.
Smält under tiden den vita chokladen i micron eller över vattenbad.
Vispa ihop choklad ,socker och creme fraiche.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt ett jämnt lager överst.
Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare 5 min.
Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen.
För bästa resultat ska den stå över natten.
Garnera med daim och strössel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0