Bananrutor



Ingredienser

3 dl socker
2 ägg
3-4 mosade och väl mogna bananer
200 g smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Glasyr:
75 g smält margarin
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggulor

Dekoration:
Banan eller chokladströssel

Gör så här

Smörj och bröa en mellanstor ugnsform eller använd ett bakpapper.
Smält margarinet.
Vispa äggen och sockret pösigt. Rör ner de mosade bananerna.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsockret och rör sedan ner blandningen i ägg- och banansmeten.
Rör till sist ner det smälta margarinet.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter (175 grader).

Glasyren:
Smält margariner, låt svalna lite. Rör ihop margarinet tillsammans med florsockret och vaniljsockret och rör till sist ner äggulan.
Bred glasyren över den kalla kakan, strö över banan eller choklad strössel, sätt kakan i kylskåpet ett tag skär sedan i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0