Kycklingsnitzel



Ingredienser:

Kycklingfiléer delade i 2 delar(1-2 st per person)

Panering(räcker till ca 5 delar)

1 ägg
Mjöl(vet ej exakt mängd men kanske 2 dl)
1 dl ströbröd
1/2 finriven parmesanost (pulverliknande på påse)
Salt,svartpeppar

Gör såhär:

Ta fram så många kycklingfiléer som behövs.
Dela dom på mitten i 2 delar.
Vispa ägget och ha i salt och peppar.
Doppa filéerna först i mjöl sedan i äggblandningen och sist i ströbröd blandat med parmesan.
Stek på medelvärme tills köttet är vitt.

Servera med ugnsrostade rotfrukter eller ris.
Currysås är gott till.

Såhär gör jag min.

2 msk flytande margarin
2 tsk curry
3 msk mjöl
4 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
Salt,peppar
(Ev 1 dl matlagningsgrädde)

Gör såhär:
Häll flytande margarin(eller smält vanligt) i en kastrull.
Ha i curryn.
Vispa i mjölet och sedan mjölken,lite i taget.
Låt koka upp så det tjocknar.
Sänk värmen.Ha i buljongen och krydda.
Låt koka några minuter och ha sedan i grädden.



 /Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0