Brytbröd med kesella
Jag gjorde detta bröd på mig eget lilla vis.
Orginalreceptet hittar ni här.
Ca 24 st
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
250 gram kesella 1%
1 1/2 tsk salt
2 dl grovt dinkelmjöl
2 dl grovt rågmjöl
8 dl vetemjöl
Värm mjölken till 37°C.Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och rör i kesellan,saltet och mjölet och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den.
Rulla ut till 2 längder,dela i 24 lika stora bitar och rulla till bollar.
Lägg dom tätt i en långpanna och jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Pensla med vatten med en skvätt olja i.
Låt kallna på galler under bakduk.
Bryt isär bullarna.
Gott till soppa eller till frukost.
Gärna med en skiva ost på ;-)
/Veronica
Har letat efter frallor med kesella i, har inte hittat något. Ska prova detta snarast. Tack!