Pepparkaksscones



Perfekt frukost denna 3:e advent.
Jag hade kesella kvar hemma så jag gjorde en hälsosammare variant av scones utan en massa smör.

2 kakor 4 bröd på varje kaka

125 gram kesella 1%(en halv burk)
1 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl med fullkorn
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
Lite salt
1 näve russin
Mjölk till pensling
Mandelspån att strö över

Blanda alla blöta ingredienser för sig och alla torra för sig.
Blanda sedan ihop allt och forma till en smidig deg.
Dela degen i 2 delar och forma till runda bröd.
Platta till något och skär ett kryss i dom.
Nagga med gaffel och pensla med lite mjölk.
Strö över mandelspån och grädda i ugnen på 250 grader i 10 minuter.
Lägg ev lite folie över mot slutet så att mandlarna inte bränns.
Servera gärna med naturell färskost och marmelad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0