Mina julköttbullar



På en höft ;-)

Ca 500 gram nötfärs
1 ägg
Ca 1 msk stark grovkornig senap
2 1/2 dl grädde
4 msk ströbröd
Salt,kryddpeppar,svartpeppar

Gör såhär:

Blanda grädde,ströbröd och kryddor.
Krydda rikligt.
Låt svälla ca 10 min.

Blanda ihop färsen med ägget och senapen.
Tillsätt sedan ströbrödsblandningen och blanda noga.
Rulla till bollar.
Jag brukar göra mina i ugnen för jag tycker att dom får finare rundare form då sen efter en stund när smeten satt sig lite så skakar jag plåten lite.
Ugnsvärme:225 grader tills dom är bruna och fina ca 15-20 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0