Persiljejärpar



Ca 500 gram nötfärs
1 ägg
Ca 1 dl persilja
Ca 2 msk kalvfond
Ca 1-2 msk tomatpuré
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
Salt,peppar,lökpulver

Gör såhär:

Blanda mjölk,ströbröd och kryddor .
Låt svälla ca 10 minuter och blanda medans färsen med ägget,fonden,persiljan och tomatpurén.
Ha i ströbrödblandningen och forma till ovala järpar.
Stek på medelvärme.
Lägg järparna åt sidan och häll i ca 5 dl vatten i pannan.
Ha i ca 2 msk kalvfond och 1 msk tomatpuré.
Strö i lite hackad persilja och red av såsen med t.ex mörk maizena redning till lagom konsistens.
Salta och peppra.
Lägg i biffarna och låt småkoka i några minuter.
Man kan ha i lite grädde också om man vill.
Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0