Nyttiga frukostrutor




Gör såhär:

Koka 2 dl 4-kornskross eller rågkross med 4 dl vatten ca 10 minuter.
Rör ner 2 dl fiberhavregryn,1/2 dl linfrön,1 dl kokosflingor,1 msk olja,1 mosad banan, 2–3 tsk salt och 4 dl kallt vatten.
Kolla att temperaturen är max 37°.
Smula ner 50 g jäst.
Rör om och tillsätt 4 dl grahamsmjöl.
Arbeta in ca 5 dl vetemjöl special till en kladdig deg som får jäsa ca 30 minuter i bunken.
Arbeta degen igen och platta med mjöliga händer ut den i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Skåra med mjölad degskrapa till 6x4 bitar,(eller skär efteråt) 
Jäs 30 min och grädda i 200–225° ca 20 min.
Stjälp upp på galler och låt svalna.

/Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0