Lingonlimpa



1 limpa

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågflingor
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 dl frysta lingon
  • 1 påse “brödkryddor” (Finns i kryddhyllan i butik)
  • 5 dl mild lättyoghurt eller filmjölk
  • 1/2 dl linfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noggrannt.
Tillsätt lingon och yoghurt/fil och blanda till en jämn, tjock smet.
Smörj en limpform med olja(ev lite ströbröd) och stjälp ner hela smeten i formen.
Sätt in i ugnen och grädda i ca
1- 1,5 h. Låt limpan svalna helt i formen innan du lossar den och skär upp.
Går utmärkt att frysa.

/Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0