Järpar i tomatsås med bulgur



Järpar:
Ca 500 gram köttfärs
1 ägg
2 dl vatten
4 msk ströbröd
Salt,svartpeppar,lökpulver

Blanda vatten,ströbröd och kryddor.
Låt svälla i 10 min.
Blanda under tiden ägget med köttfärsen.
Ha sedan i ströbröd blandningen.
Rör om ordentligt och forma till avlånga järpar.
Lägg järparna i en smord ugnsform 225 grader i ca 10 min,sedan när järparna fått färg häller du tomatsåsen över järparna i ugnen och låter det puttra ca 15 min.

Tomatsås:

500 gram krossade tomater med baslikasmak(fuskade idag :-p)
Vitlökspulver,salt,svartpeppar

Koka bulguren enligt anvisningarna och ha till järparna.
Gott med grönsaker till också.

/Veronica



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0