Hemmagjorda pizzor
Deg till 2 plåtar:
50 gram jäst
4 dl vatten
6 msk olivolja
10 dl mjöl (jag hade 3 dl graham och 7 dl vetemjöl)
Gör såhär:
Värm vattnet till fingervarmt ca 37 grader och blanda med jästen lite i taget tills den löses upp.
Tillsätt oljan och lite mjöl i taget och rör till en smidig deg.Gärna med degkrokar.
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Dela degen i 2 delar och kavla sedan ut den till 2 rektangulära plattor direkt på plåtar med bakplåtspapper.
Lägg på valfri fyllning.
Tomatsås:
Olivolja
1 gul lök
Ca 500 gram finkrossade tomater
Ett par msk tomatpuré
Salt,svartpeppar,vitlökspulver(eller en vitlöksklyfta),en nypa socker och pizzakrydda
Gör såhär:
Häll lite olivolja i en kastrull och bryn löken lätt tills den blivit mjuk.
Tillsätt krossade tomater,tomatpuré och kryddor.
Låt koka ca 10-15 min.Låt svalna.
Ex på fyllning 1:
1 paket färdigstrimlad skinka
Några ananasringar
1 banan
Curry
Pizzakrydda
Riven pizzaost
Gör såhär:
Lägg på tomatsås sedan skinka,ananas skurna i bitar och banan skuren i skivor.
Krydda med pizzakrydda och sedan med curry på bananerna.
Strö på osten.
Ex på fyllning 2:
Ca 500 gram nötfärs
1 påse tacokrydda
Tortillachips
2 tomater
Riven pizzaost
Gör såhär:
Stek färsen och tillsätt kryddpåsen+lite vatten.
Bre på tomatsåsen och sedan köttfärsen när den har kallnat.
Smula över lite tortillachips och lägg på tomaterna skurna i skivor.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
/Veronica