Foccacia med soltorkade tomater och rosmarin



25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Några soltorkade tomater i olja
Några kvistar rosmarin
Flingsalt att ha ovanpå

Vispa ut jästen med ljummet vatten,olivolja,honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar,knåda den lite och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål.
Tryck i dom soltorkade tomaterna och pensla bröden med olivolja.
Strö över lite klippt rosmarin och flingsalt.
Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene,cirka 10 minuter.

/Veronica



Kommentarer
Postat av: Isabelle

Brödet var SÅÅÅ GOTT!! Måste testa att göra det, får se om man lyckas lika bra :)KRAM

2009-10-20 @ 09:30:53
URL: http://bellasbabbel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0