Amerikanska bananpannkakor



Jag dubblade detta recept

2 portioner

1 medelstor mogen banan
1 stort ägg
1 msk flytande margarin
0,5 dl mjölk
1,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 msk strösocker

Knäck ägget och dela gulan från vitan, lägg vitan i en bunke och gulan i en kopp. Mosa bananen i en djup tallrik.

Smält smöret i en liten kastrull, tillsätt mjölken och äggulan och vispa ihop. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. Tillsätt mjölkblandningen till mjölblandningen och blanda så att det nätt och jämnt blir en smet. Blanda ner den mosade bananen.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner skummet i smeten. Häll i ca 1 msk olja i en (teflon)stekpanna och vicka den så att oljan täcker pannan. Sätt på medelvärme. Börja inte steka förrän pannan är varm.
Häll tre eller fyra klickar (ca 2 msk per klick/pannkaka) och passa så att de inte glider ihop.
Vänta tills pannkakorna är fluffiga och har stelnat runt kanterna innan du vänder och steker dem på andra sidan i ytterligare en halv minut.

Vi hade fruktsallad,sirap och kesella/keso blandning med kanel till och så rostade jag lite kokos och hade på.
Supergott!!

/Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0