Midsommartårtan



Ingredienser till 1 tårta / 8-10 bitar

1 färdig marängbotten


Vit chokladmousse

150 g vit choklad
½ msk smör
2 äggulpr
2½ dl vispgrädde


Jordgubbsmousse

1 liter jordgubbar
4 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl strösocker
2½ dl vispgrädde


Garnering
Jordgubbar
Hyvlad vit choklad
Färsk mynta


Gör så här:

  1. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, ca 26 sm i diamteter.
  2. Chokladmousse: Smält choklad i bitar och smör i vattenbad. Ta bort från värmen och rör ner en äggula i taget.
  3. Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden o chokladsmeten. Vänd sedan ner chokladsmeten i resten av grädden. Häll chokladmoussen i formen och se till att den blir jämnt fördelad. Frys i ca 45 minuter så att moussen stelnar.
  4. Jordgubbsmousse: Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp vatten och socker. Dra kastrullen av plattan och låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Blanda med jordgubbspurén.
  5. Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbspurén.
  6. Häll moussen över den vita chokladmoussen och jämna till.
  7. Frys tårtan i minst 4 timmar. Låt tårtan tina i rumstemperatur i ca 30 minuter innan du garnerar den med jordgubbar, hyvlad choklad och färsk mynta.

/ Veronica


Kommentarer
Postat av: Molly

vilken fin och inbjudande tårta :)

ha en fortsatt bra helg :) kram

2009-06-20 @ 22:59:45
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0